top of page

Albon operisan – sledi povratak kući

Aleks Albon prošao je operaciju slepog creva uz manje komplikacije. Uspešno se oporavlja i uskoro bi trebalo da se vrati kući.

Photo: Formula 1

Albon je vozio prvi i drugi trening u Monci, ali je pred treći trening saopšteno da ima upalu slepog creva i da je hospitalizovan. Tim Viliams saopštio je da je operativni zahvat prošao dobro, ali je nakon toga bilo manjih komplikacija, bez posledica po zdravlje i život Tajlanđanina.

"Nakon operacije došlo je do neočekivanih komplikacija izazvanih anestezijom. Albonu su na kratko otkazala pluća, što je poznata ali retka komplikacija usled anestezije. Aleks je priključen na mehaničku respiraciji i prebačen na jedinicu intenzivne nege. Tokom noći uspešno se oporavio i diše svojim plućima. Prebačen je u regularno odeljenje bolnice i trebalo bi da kroz koji dan krene kući. Daljih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja nije bilo", navodi se u saopštenju tima Viliams.


Dodaje se da se Albon zahvaljuje svima koji su vodili računa o njegovom zdravlju, počevši od FIA medicinskog tima, preko sestara u bolnici San Đerardo u Monci, do članova anestetskog tima i tima intenzivne nege.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page