top of page

Alezi: Mercedes će teško do pobede u 2022

Žan Alezi ne veruje da Mercedes ove godine može do pobede. Ako bude tako, bio bi to prvi put od 2011. da Mercedes nije pobedio u sezoni.

Photo: Formula 1

Mercedes sezonu nije dobro započeo – zaostatak za Red Bulom i Ferarijem u startu je bio velik. Kako je sezona odmicala nemački tim je popravljao formu, pa su plasmani Hamiltona i/ili Rasela na pobedničko postolje postali redovni. I pored toga, Žan Alezi smatra da Mercedes u ovoj sezoni teško da može do pobede.

"Govorim iz mog iskustva – kada bolid ima fundamentalne probleme od starta, to se tokom sezone ne može ispraviti. Može se napraviti neka vrsta kompromisa, ali to u Formuli 1 izuzetno retko funkcioniše. Ne verujem da ove sezone, u normalnim okolnostima, Mercedes može do pobede", rekao je Alezi.


Francuski as bio je iznenađen slabim tempom Mercedesa na startu sezone. "Mnogi su bili iskreno šokirani. Kada su predstavili bolid u Bahreinu većina je pomislila da je Mercedes opet uspeo, i da će sve biti po starom. Međutim, tempo nije postojao. Upoređujući gde su bili na startu sa ovim gde su sada jasan je veliki napredak, postali su redovni na podijumu", zaključio je Alezi.

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page