top of page

Alonso: Bićemo bolji od Alpine

Fernando Alonso je potpuno siguran da će Aston Martin sledeće godine imati bolje rezultate od Alpine, njegovog bivšeg tima.

Photo: Formula 1

Aston Martin je poslednje dve godine završio u poretku iza Alpine, ali Alonso misli da će sledeće godine situacija biti obrnuta. Španac je posle povratka u F1 i dve godine provedene u timu sa kojim je osvojio dve titule otišao u Aston Martin – planovi sa Alpinom bili su veliki, ali se nisu ostvarili. Alonso je uveren da će u Aston Martinu imati više uspeha.


"Bićemo bolji od Alpine sledeće godine, potpuno sam siguran u to. Ova godina je bila takva kakva je bila, mislim da niko u Aston Martinu nije ni obraćao previše pažnje na rezultate. Ipak nismo u F1 da bi bili četvrti ili peti. Naš cilj je osvojimo šampionat, i to ćemo pokušati u naredne dve godine", rekao je Alonso.


Dodao je da je zadovoljan prvim utiscima o bolidu Aston Martina na postsezonskom testiranju. "Bio je to važan trenutak, imao sam priliku da "osetim" bolid i zadovoljan sam. Nisam mnogo obraćao pažnju na performanse, jer će bolid biti drugačiji sledeće godine, ali u smislu udobnosti, sedišta, upravljača i drugih stvari bilo je u redu. Bilo je lepo provesti dan u bolidu", zaključio je Alonso.

98 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page