top of page

Alonso: Bilo je veoma uzbudljivo

Fernando Alonso je trku u Melburnu završio na trećem mestu, treći put uzastopno u sezoni – kaže da je bilo veoma uzbudljivo.

Dvostruki šampion Fernando Alonso je trku startovao sa četvrtog mesta, ali je u prvom krugu poziciju izgubio od Sainca. Ipak, posle izlaska SC nakon Albonovog incidenta, i odlaska Sainca i Rasela u boks, Alonso je bio treći. U nastavku trke pokušao je bez uspeha da stigne Hamiltona, pa se iskusni as zadovoljio trećim mestom. Međutim, prilikom trećeg restarta trke, a posle kontakta sa Saincom i okretanja na stazi, Alonso je pao u poretku. Na sreću po Alonsa, treće mesto mu je vraćeno.


"Trka je bila veoma uzbudljiva, turbulentna i puna događanja. Start je bio prepun akcije, ali je i kraj trke bio takav. Iskreno, bilo je tešto "pohvatati" šta se sve dešava u poslednjih pola sata trke. Što se mene tiče, bilo je dobro u smislu tempa. Mercedes je bio odličan, Luis je obavio sjajan posao. Pokušavao sam da ga "pritisnem" i možda nateram na grešku, ali je vozio kao šampion, bez greške. Mislim da je treće mesto odličan rezultat", rekao je Alonso.


Dodao je da je posle svega trka odlično prošla za tim. "Imajući sve što se dešavalo u vidu, moramo biti veoma zadovoljni. Treće i četvrto mesto je sjajan rezultat za tim, obojica smo doneli važne poene za konstruktorski šampionat. Ipak, nadam se da ću "prekinuti" niz trećih mesta i popeti se makar stepenicu više", zaključio je Nando.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page