top of page

Alonso: Bilo je zastrašujuće

Fernando Alonso kaže da nema objašnjenje kako je njegov bolid ostao čitav i sposoban za trku posle strašnog incidenta sa Strolom.

Photo: Formula 1

Alonso je u Americi startovao sa 14. mesta i do prvog vozila bezbednosti uspeo je da se probije na sedmu poziciju. Iskoristio je priliku da ode u boks za vreme SC i vratio se na deveto mesto. Na restartu je odmah obišao Gaslija, i dok je išao u napad na Strola desio se stravičan incicent, zbog kojeg je Fernandov bolid na kratko bio u vazduhu. Strol je odustao zbog uništenog bolida, i očekivalo se da će isto uraditi i Alonso. Međutim, on se vratio na stazu.


"Bilo je zastrašujuće, jer kada je bolid u vazduhu nikada ne znate šta može da se dogodi. Ograda je bila veoma blizu sa leve strane, i nisam znao da li ću "sleteti" pored nje ili na nju. Kada sam shvatio da sam se prizemljio na stazu, rekao sam sebi "u redu, prošlo je, dobro sam, ovo je kraj trke za mene". Međutim, bolid je nekim čudom ostao čitav pa smo promenili gume i prednje krilo i vratio sam se na stazu. Očito je da imamo snažan i izdržljiv bolid", rekao je Alonso posle trke.


On je do kraja trke uspeo da sa 17. mesta stigne do pozicije sedam, ali je posle trke kažnjen sa 30 sekundi, pa je ostao bez poena. Ocena sudija je bila da je njegov bolid bio nebezbedan - čuđenje izaziva činjenica da od Alonosvog povratka na stazu posle incidenta, u preostalih 31 krug do kraja trke, on ni jednom nije opomenut zbog toga, samo da bi posle trke bio kažnjen upravo za to.

89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page