top of page

Alonso: Bio je trkački incident

Fernando Alonso bio je frustriran i ljut nakon incidenta sa Hamiltonom u prvom krugu trke u Belgiji. Posle trke je "ohladio glavu".

Photo: Formula 1

Incident u kome su učestvovali Fernando Alonso i Luis Hamilton za posledicu je imao odustajanje Hamlitona, i veoma oštru verbalnu reakciju Alonsa, koji je uspeo da nastavi trku. Španac osvojio peto mesto, i posle trke je mnogo smirenije reagovao povodom incidenta.


"Zatvoriti prolaz na taj način je po mom mišljenju njegova greška. U toj krivini smo mnogo puta već videli paralelne ulaske - isto se desilo njemu i Rosbergu pre nekoliko godina. Mislim da je to bio incident tipičan za prvi krug. To je definitivno nezgodan deo staze i radi se o trkačkom incidentu. Dešava se", rekao je Alonso posle trke.

Alonso je dobro startovao, uspeo je da odmah prestigne Pereza, i pitanje je kako bi se njegova trka dalje razvijala da nije bilo incidenta. "Bio sam razočaran, jer uvek kada dobro krenem u trku iz prvog ili drugog reda, dese se ovakve stvari. Naravno, bio sam veoma frustriran u tom trenutku. Ali on je priznao grešku i to pozdravljam", zaključio je Alonso.

92 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page