top of page

Alonso: Idemo preko objektivnih mogućnosti

Fernando Alonso kaže da je Alpina u borbi sa Meklarenom uspela da postigne više od objektivnih mogućnosti.

Photo: Formula 1

Francuski tim trenutno ima 18 poena prednosti nad Meklarenom u borbi za četvrtu poziciju u šampionatu konstruktora. Ostalo je još šest trka do kraja sezone i borba će biti veoma neizvesna. Alonso kaže da na početku sezone nisu mogli ni da sanjaju o takvom rezultatu.


"Ja sam impresioniran. Sezona nije dobro počela, ali od Australije ili od Džede počeli smo polako da napredujemo. Imali smo problema sa pouzdanošću, ali imamo više snage iz motora nego prošle godine, i što se mene tiče to je u redu. Borimo se sa Meklarenom u šampionatu, a to je na početku sezone bio samo san. Mislim da smo postigli mnogo više nego što smo se nadali", rekao je Alonso.


On je u Monci prekinuo niz od 10 uzastopnih trka u kojima je osvajao poene. Kako sam kaže, nedostajalo je i malo sreće. "U nekim trkama baš nismo imali sreće. Trebaju nam "čisti" vikendi, bez problema i onda možemo da se nadamo poenima. Nisam siguran da u regularnim uslovima možemo do podijuma ove godine, ali to ne znači da nećemo iskoristiti šansu za podijum ako nam se ukaže", zaključio je Španac.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page