top of page

Alonso: Još jedno razočaranje u nizu

Fernando Alonso imao je solidnu trku u Meksiku do šest krugova pre kraja, kada je zbog kvara motora odustao.

Photo: Formula 1

Meksiko nije bio srećan za Alonsa, jer još jednom je odustao – treći put u poslednjih pet trka. Bio je na sedmom mestu kada je šest krugova pre kraja trke njegova Alpina počela da gubi snagu, i tu je bio kraj trke za Španca. Razumljiva je frustriranost koju Alonso oseća zbog toga...


"Opet nisam dočekao kraj trke, po mojoj računici sada je to oko 70 poena koje smo izgubili na ovaj način. Iz moje vizure, Ostin i Meksiko bile moje najbolje trke. Imao sam sjajan tempo, bio sam skoro 20 sekundi ispred Meklarena i timskog kolege, bio sam brz, ali na žalost, bolid sa brojem 14 ponovo nije završio trku. Nemam više ništa da kažem, ostale su još dve trke do kraja sezone, nadam se da posle toga otvaramo novo, mnogo bolje poglavlje", zaključio je Alonso.

Gubitak vrednih poena koje je Alonso "imao u džepu" još je značajniji zbog toga što je Meklaren u Mesiku osvojio poene sa oba vozača. Prednost Alpine pred konkurentom u borbi za četvrto mesto konstruktorskog šampionata sada iznosi svega sedam poena.

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page