top of page

Alonso: Lekler je imao sreće da završi treći

Fernando Alonso smatra da je Šarl Lekler uz dosta sreće uspeo da bude treći u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Photo: Formula 1

Posle tri uzastopna treća mesta Alonso je trku u Azerbejdžanu završio na četvrtom mestu, sekund iza Leklera. Pol pozicije Monačanina za obe trke u Bakuu pokazale su da je Ferari napredovao, dok je napredak Aston Martina manji od očekivanog. Činilo se da britanski tim ipak ima bolji trkački tempo od Ferarija, ali to nije bilo dovoljno da se Alonso opet domogne pobedničkog postolja. Prema Alonsovim rečima, Lekler je imao dosta sreće u Azerbejdžanu.


"Imali su sreće što je degradacija tvrdih guma bila manja od očekivane. Mi smo tvrde gume stavili za vreme SC koji je izazvao De Vris, i do kraja je bilo 38 krugova. Gume su se dobro držale, možda i zbog toga što je bilo malo oblaka pa je temperatura staze pri kraju trke padala. Ferari je imao prilično veliku degradaciju guma u prvom stintu, tako da su im okolnosti išle na ruku, ali u Majamiju će biti drugačije", rekao je Alonso.


Dodao je da ni problemi sa DRS sistemom nisu išli na ruku njegovom timu. "DRS nam je pravio problem od petka. Nismo bili brzi ni u jednoj sesiji, a ipak smo na kraju bili na samo sekund od postolja. Moramo biti zadovoljni dešavanjima u Azerbejdžanu, kada se sve uzme u obzir", zaključio je Alonso.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page