top of page

Alonso: Ne mogu stići Luisa i Mihaela

Fernando Alonso kaže da je neizvodljivo da stigne Hamiltona i Šumahera, ali da i dalje veruje da može makar do trećeg šampionskog pehara.

Photo: Formula 1

Fernando Alonso je u F1, za 20 sezona koliko se takmiči, odvezao 358 trka, i rekorder je po tom pitanju. Najstariji vozač na gridu će krajem jula ove godine proslaviti 42. rođendan ali ga strast za trkanjem i glad za pobedama i dalje ne napušta – kako je rekao, sebe vidi u F1 barem u još par sledećih godina. Popularni Nando kaže da je nemoguće sustići Hamiltona i Šumahera po broju titula šampiona Fromule 1, ali da veruje da bi do kraja karijere mogao makar do svoje treće titule.


"Kada sam počeo u F1, mislio sam da ću se zadržati sedam, osam godina. Onda sam osvojio dve titule, pa sam rekao sebi, trkaćeš se još par godina i prestati. Evo me sada kao najstarijeg i kao rekordera u Formuli 1, a i dalje sam svež i motivisan, uživam u onome što radim. Vidim sebe u F1 još nekoliko godina, i nadam se da u tom periodu mogu i do treće titule, ili barem da budem ozbiljan konkurent. Realno, nemoguće je da sustignem Luisa i Mihaela po broju titula, ali mislim i nadam se da bih mogao do trećeg trofeja", rekao je Alonso.


Dodao je da bez obzira na veoma dobar start Aston Martina u ovoj sezoni, tim "nije poleteo" već da čvrsto stoje na zemlji. "Odlično smo počeli, tri trke tri podijuma, ali nismo zbog toga "poleteli". Čvrsto smo na zemlji, cilj je da imamo dobru sezonu, da napredujemo i da možda ostvarimo i pobedu. Pričati o tituli je neozbiljno - moramo najpre da naučimo da hodamo pre nego što potrčimo", zaključio je Španac.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
69 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page