top of page

Alonso: Ogroman iskorak Aston Martina

Fernando Alonso kaže da je Aston Martin napravio ogroman napredak, pogotovo jer u međuvremenu pravila nisu menjana.

Photo: Formula 1

Malo ko je očekivao da će Aston Martin, posle prve dve trke u novoj sezoni, biti drugi najbrži tim u karavanu Formule 1, tim više ako se zna da je prošle sezone osvojeno sedmo mesto, sa svega 55 osvojenih poena. Aston Martin je umesto Fetela doveo Alonsa, koji je posle postsezonskog testa prošle godine rekao da ima dobar osećaj o mogućnostima tima. Predsezonski test pokazao je odličnu formu Aston Martina - Alosno kaže da nikada nije video toliki napredak nekog tima između dve sezone, a da nije bilo nikakve promene pravila.


"Bilo je velikih "skokova" timova i ranije, pomenuću samo Ferari iz prošle godine, kada su napravili ogroman napredak u poređenju sa prethodnom godinom. Slično je 2009. godine napravio BronGP tim, koji je na kraju bio i šampion, ali je u oba slučaja između sezona došlo do promene pravila. Bez toga, ovo što je napravio Aston Martin je najveći skok u performansama", rekao je Alonso.


Dodao je da je napredak britanskog tima fantastičan, kada se pogledaju okolnosti u kojima se desio. "Uz nepromenjene propise i limit budžeta, izuzetno je teško ostvariti toliki napredak. Imamo veoma talentovane ljude u timu, i svi naporno rade. Dobro smo počeli godinu, a svi se nadamo da je to samo početak. Imamo još dosta posla, pogotovo oko organizacije trkačkog vikenda, ali sam uveren da ćemo napredovati i dalje", zaključio je dvostruki svetski šampion.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page