top of page

Alonso: Optimista sam

Fernando Alonso veoma je zadovoljan kako je prošao prvi test u Aston Martinu.

Photo: Formula 1

Alonso je na postsezonskom testu u Abu Dabiju prvi put vozio za Aston Martin, svoj novi tim. Odvezao je 97 krugova u tamnozelenom bolidu bez obeležja, pošto njegov ugovor sa Alpinom važi do kraja ove godine. Po završetku testa Alonso je rekao da je veliki optimista što se tiče sledeće sezone:


"Veoma sam zadovoljan testom, i moram da kažem da sam optimista u pogledu naših šansi za sledeću sezonu. Odradio sam 97 krugova za jedno jutro, i tek treba da sredim utiske. Balans i ponašanje bolida su bili dobri, malo sam imao problema sa sedištem, ali to ćemo rešiti. Ima dosta novih stvari na koje još treba da se naviknem, ali mislim da to neće biti problem", rekao je Alonso.


Dodao je da postoji razlika između bolida Aston Martina i Alpine. "Filozofije dizajna bolida su različite, pa tako ima razlika. Sledeće godine ćemo imati gotovo nov bolid pa ćemo onda videti kako stvari stoje. Ono što mogu da kažem je da sam osećao da je bolid konkurentan. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan", zaključio je Alonso.

66 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page