top of page

Alonso: Početak iz snova

Fernando Alonso veoma je zadovoljan početkom sezone u novom timu, kaže da je treće mesto početak iz snova.

Photo: Formula 1

Titula vozača dana na prvoj trci u Bahreinu pripala je, sasvim zasluženo, veteranu u Formuli 1, Fernandu Alosnu. Posle sjajne trke Španac je završio na trećem mestu i potvrdio da dobra forma Aston Martina na testiranju, kao i na slobodnim treninzima pred prvu trku, nije bila slučajnost. Iako je imao loš početak, jer ga je timski kolega Strol udarcem od pozadi umalo izbacio iz trke, Nando je imao sjajan tempo, i bez većih problema je iza sebe ostavio Sainca u Ferariju i oba Mercedesa. Kako je rekao posle trke, treće mesto na prvoj trci za novi tim je početak iz snova.


"Ovo je perfektan početak sezone, start iz snova. Iskreno, nismo očekivali da ćemo biti toliko konkurentni. Pred početak sezone rekli smo da je cilj biti u sredini poretka, odnosno da budemo prvi u toj sredini i da se što je moguće više približimo vodećoj trojci. Nadali smo se da ćemo možda moći i do nekog podijuma u sezoni, a onda se ispostavilo da smo na prvoj trci sezone imali drugi najbrži bolid, iza Red Bula. Veoma sam srećan i ponosan zbog toga, tim je obavio fantastičan posao", rekao je Alonso posle trke u Bahreinu.


Dodao je da bez obzira na euforiju posle sjajnog rezultata na otvaranju sezone, tim mora da ostane sa obe noge na zemlji, jer sezona je veoma duga. "Već na testiranju sam imao dobar osećaj o brzini bolida, ali sam mislio da ćemo se "spustiti na zemlju" kada poče sezona. Ipak, sezona je duga, ne smemo sada pasti u euforiju i pomisliti da je sve gotovo. Hajde da sačekamo trke u Saudijskoj Arabiji i Australiji, staze koje su veoma različite od Bahreina. Ako i na te dve trke budemo dobri, tada mislim da ćemo imati veoma dobru godinu", zaključio je Alonso.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
65 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page