top of page

Alonso: Puni smo samopouzdanja

Fernando Alonso smatra da će Aston Martin imati dobar vikend u Melburnu – razlog za optimizam su rezultati iz prve dve trke.

Photo: Formula 1

Alonso je prve dve trke u sezoni završio na trećem mestu, i potvrdio da je forma Aston Martina sa predsezonskog testa stvarna, te da je britanski tim trenutno drugi najbrži u F1. Podijum na poslednjoj trci u Džedi bio je 100. podijum u karijeri Alonsa, a dvostruki svetski prvak pred Australiju kaže da je tim pun samopouzdanja, i da svi očekuju dobar rezultat u Melburnu.


"Trenutno smo izuzetno zadovoljni performansama bolida. Bili smo bolji nego što smo se i sami nadali, pogotovo u Džedi, i to nam daje izvesnu dozu samopouzdanja pred Australiju. Ništa to ne mora da znači, videćemo posle ove trke koliko će drugi timovi napredovati, ali i mi razvijamo unapređenja i pokušaćemo da održimo korak. Svakako bi podijum u Melburnu bio lepo i prijatno iznenađenje za nas", rekao je Alonso.


Španac je jedan od samo šestorice F1 vozača koji su u karijeri najmanje 100 puta bili na podijumu, ali kaže da ne misli mnogo o tome. "Veoma je lep osećaj biti deo tako probranog društva, ali ne zamaram se time. Šampionat je tek počeo, fokusiram se na svaku trku pojedinačno, jer jedino tako se može napraviti dobar rezultat. Idemo trku po trku, pa ćemo videti kako će sve na kraju izgledati", zaključio je Nando.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page