top of page

Alonso: Razočaran sam

Fernando Alonso nije imao sreće u rekordnom, 350. nastupu u Formuli 1. Bio je na putu da završi među šest najboljih ali ga je bolid izdao.

Photo: Formula 1

Fernando Alonso u Singapuru nije očekivao odustajanje zbog mehaničkih problema. Solidno je krenuo u trku, i činilo se izvesnim da će u slavljeničkom 350. startu u F1 završiti u poenima. Međutim, u 21. krugu izdao ga je bolid, i Nando je odustao. Posle trke nije krio razočaranje ishodom:

"Razočaran sam svakako. Po mojoj računici, do sada sam zbog nepouzdanosti bolida izgubio oko 60 poena. Dodajte sada tih 60 poena na moj konto, i videćete koliko se situacija menja. Ne mogu da se požalim na performanse, bilo je to jedno od mojih najboljih izdanja ove sezone, ali malo to vredi kada ne završite trku. Na žalost, tu ništa ne mogu da uradim", rekao je Alonso.


Dodao je da nije bilo prethodnog upozorenja na probleme. "Ništa nije nagoveštavalo da bih mogao imati probleme. Sve je funkcionisalo dobro, držao sam Ferstapena iza sebe bez većih problema. Onda se nešto desilo, začuo se prilično ružan i čudan zvuk, pa sam pretpostavio da je najverovatnije problem sa motorom", zaključio je Nando.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page