top of page

Alonso: Želim više od trećeg mesta

Fernando Alonso smatra da Aston Martin, posle četiri postolja u pet trka ove sezone, može i više od toga.

Photo: Formula 1

Alonso je u Majamiju ponovo bio na najnižoj stepenici pobedničkog postolja, i to je četvrti put u pet trka da je Španac osvojio treće mesto. Posle trke priznao je da su ambicije u timu nakon dobrih rezultata porasle, i da sada žele više od trećeg mesta. Svestan je da za bolji rezultat mora da se desi nešto nepredviđeno sa Red Bulom, koji je bez konkurencije.


"Na početku sezone biti na postolju za nas je bio neverovatan rezultat. Sada smo redovni na postolju, i normalno ja da su nam ambicije porasle - hoćemo i želimo više od trećeg mesta, barem drugo. Jasno je da za tako nešto moramo da računamo na peh Red Bula, jer u redovnim okolnostima oni su neuhvatljivi. Ipak, nikad se ne zna, možda nam se ukaže šansa u Monaku ili Barseloni", rekao je Alonso posle trke u Majamiju.


Dodao je da je u trci očekivao veću borbu sa Ferarijem i Mercedesom. "Sa Red Bulom nisam mogao da se borim, nisam mogao ni da im se približim, ali sam očekivao veću borbu sa Mercedesom i Ferarijem. Ferari je imao dosta problema čini mi se, ali to je tako. Nadam se da ćemo u naredne tri trke nastaviti sa postoljima, možda i stepenicu više od trećeg mesta", rekao je Alonso.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page