top of page

Aluni Bravi novi direktor Alfa Romea

Alesandro Aluni Bravi novi je direktor Alfa Romea, i predstavljaće tim na trkama u sezoni 2023.

Photo: Formula 1

Frederik Vaser otišao je iz Zaubera u Ferari, i tako ostavio upražnjeno mesto izvršnog direktora kompanije i šefa tima Alfa Romeo. Andreas Sajdl je iz Meklarena prešao u Zauber i preuzeo mesto izvršnog direktora kompanije, i očekivalo se da odredi ko će biti novi šef tima Alfa Romeo. Ispostavilo se da novog šefa tima neće ni biti, barem u sezoni pred nama, jer je iz Zaubera saopšteno da će Alesandro Aluni Bravi biti novi direktor Alfa Romea i da će imati ulogu timskog predstavnika u svim aktivnostima na stazi i van nje. Drugačije rečeno, Alesandro Aluni Bravi zvanično neće biti šef tima ali faktički hoće.


On se zahvalio na ukazanom poverenju: "Zahvalan sam Andreasu i vlasnicima na poverenju koje su mi ukazali. Biću potpuno posvećen timu i daću sve od sebe da predstavljam tim na najbolji mogući način. Svestan sam da se ispred nas nalazi veliki posao, ali verujem da imamo sve što je potrebno za uspeh u budućnosti." rekao je Aluni Bravi nakon saopštenja o njegovom imenovanju.


Povodom imenovanja oglasio se i Andreas Sajdl, izvršni direktor Zaubera. "Ponosan sam što mogu da potvrdim da će Alesandro Aluni Bravi predstavljati tim Alfa Romeo, uz već dodeljenu funkciju direktora tima. On je veoma iskusan u motorsportu, i ima kvalitete potrebne za uspeh. Dobro poznaje tim, jer tu je već pet godina, što će nam obezbediti stabilan napredak", rekao je Sajdl povodom imenovanja.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page