top of page

Andreti: Binoto nije trebalo da ode

Mario Andreti smatra da Ferari nije trebalo da se raziđe sa Binotom, i da umesto promene čoveka treba menjati sistem.

Photo: Formula 1

Matia Binoto podneo je ostavku na mesto šefa F1 tima Ferarija, ostavka je usvojena, i do kraja godine Binoto će napustiti Ferari. Čovek koji je u Ferariju skoro 30 godina, i koji je u poslednje četiri sezone bio šef tima, odlazi iz Maranela, a još uvek ne znamo ko će ga naslediti. Reakcije na odlazak Binota su različite – neki kažu da je to dobar potez Ferarija, ali se mnogi ne slažu sa tim. Legendarni Mario Andreti kaže da Ferari nije trebalo da se raziđe sa Binotom.


"Da li je stvarno bilo neophodno promeniti vodećeg čoveka? Morali bi da imamo više informacija da bi doneli ispravnu odluku, ali ono što je meni jasno jeste da je trebalo menjati strategiju. Kad imate tako brz bolid, ne morate po svaku cenu da radite nešto drugačije, ne morate da se pravite "pametni" da bi se ispostavilo da je vaš potez bio glupost. Ne znam ko je lično za to odgovoran, ali oni moraju menjati sistem", rekao je Andreti u razgovoru za Gazetu delo sport.


Andreti dodaje da ipak veruje u Ferari. "Za mene nema dileme, Ferari ima sve što je potrebno da bi bio konkurentan. S vremena na vreme dešavaju se ljudske greške, i ja mislim da je to pre svega zbog toga što se suviše oslanjaju na tehnologiju. Računari i vrhunska tehnologija su dobri, ali morate da računate i na ljudsko iskustvo, možda bi trebalo da malo više slušaju vozače. Verujem da će Ferari biti dobar sledeće godine, i da će se boriti za šampionat", zaključio je Andreti.

80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page