top of page

Andreti će imati Alpinine motore

Updated: Feb 20

Loran Rosi, izvršni direktor Alpine, rekao je da će ukoliko Andreti uđe u F1, motore dobijati od francuskog proizvođača.

Odavno se zna da Majkl Andreti i njegov Andreti Autosport tim žele da budu deo F1. Nakon što je Andreti ušao u partnerstvo sa Kadilakom, još jedan korak ka mogućem ulasku u Formulu 1 je izjava Lorana Rosija, izvršnog direktora Alpine, da je postignut sporazum o dobavljanju motora sa američkim timom. "Dogovorili smo da ćemo im mi, ukoliko dobiju dozvolu za ulazak u Formulu 1, biti dobavljač pogonskih jedinica", rekao je Rosi. Koliku će "težinu" imati podrška koju je Andreti Autosport dobio od Alpine ostaje da se vidi, naročito u svetlu izjave šefa Red Bula Kristiana Hornera da bi Andreti trebalo da kupi neki od postojećih timova umesto da pravi novi.


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page