top of page

Australija produžila ugovor do 2035. godine

Velika nagrada Australije ostaje u F1 kalendaru do 2035. godine. Od sledeće godine na stazi Albert park gledaćemo i bolide Formule 2 i 3.

Photo: Formula 1

Formula 1 zvanično je saopštila da je sa promoterima VN Australije produžen ugovor za trku u Melburnu za još 10 godina. Stefano Domenikali, izvršni direktor F1, izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim dogovorom:


”Veoma mi je drago što mogu da potvrdim produženje ugovora do 2035. godine. Imali smo sjajnu trku u Melburnu ove godine, veliki broj posetilaca uživao je u spektaklu koji Formula 1 donosi. Jedva čekamo povratak u Australiju sledeće godine", rekao je Domenikali.


Endrju Vestakot je u ime promotera rekao da je veliki uspeh što je ugovor produžen. "Ovo je izuzetna vest za nas. Ponosni smo na istoriju koju imamo u Formuli 1, i produženje ugovora biće samo podsticaj za budućnost. Želimo da unapredimo organizaciju trke i dovedemo je na viši nivo", zaključio je Vestakot.


Za sada nije poznato da li će trka u Melburnu biti održavana u istom terminu kao i ove godine – najavljeno je moguće grupisanje trka po geografskoj bliskosti, u cilju smanjenja troškova.

28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page