top of page

Beganović na podijumu u Holandiji

Dino Beganović zauzeo je četvrto i treće mesto prošlog vikenda na trkama evropskog Formula šampionata. Trke su vožene na stazi Zandvort.

Photo: Dino Beganović Facebook

U prvoj trci Beganović je startovao sa šestog mesta, i uspeo je da nadoknadi jednu poziciju. Zbog kazne drugih vozača završio je na četvrti. Za drugu trku Beganović je imao bolje kvalifikacije, i trku je započeo sa drugog mesta. Nije uspeo da sačuva tu poziciju, ali se domogao trećeg mesta. Time je ostvario osmi plasman na pobedničko postolje u sezoni.


"Bilo je OK, iako nije bio naš najbolji vikend. Iskreno, nisam imao dobar osećaj sa bolidom. Radili smo naporno, ali balansa nije bilo i u drugom sektoru sam imao probleme. Mislim da je vikend pokazao da možemo uspešno proći kroz izazovnije trke i pored svega doći do podijuma", izjavio je Beganović.


Dino Beganović se na polovini sezone nalazi na prvom mestu u generalnom plasmanu sa 174 boda. Na drugom mestu je Pol Aron sa 138 bodova. Naredni trkački vikend na programu je 9. i 10. jula, na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page