top of page

Beganović superioran na ulicama Monaka

Dino Beganović je na uličnoj stazi u Monte Karlu odneo novu pobedu u trci evropskog formula šampionata i time još jednom potvrdio svoju briljantnu formu.

Photo: Ferrari.com

Treći trkački vikend u šampionatu održan je kao prateći događaj Velikoj nagradi Monaka u Formuli 1. Staza je takva da na njoj kvalifikacije imaju veliki značaj pa je bitno da vozači izbore najbolju startnu poziciju. Beganović, sada sa iskustvom iz prošlogodišnje trke, uspeo je maksimalno iskoristiti kvalifikacije i doći do drugog mesta u startnom poretku. U prvoj trci u subotu uspeo je zadržati svoju poziciju i popeo se na pobedničko postolje kao drugi. U nedeljnoj trci je startovao na pol poziciji i prvi je prošao kroz cilj.


"Pobeda na ulicama Monaka je ostvarenje sna i mnogo sam srećan. Bio je ovo još jedan fantastičan vikend i veoma sam zahvalan mom timu Premi za sav trud. Takođe želim da se zahvalim Ferarijevoj akademiji i svim sponzorima. Ne bih ovo mogao postići bez njih", rekao je Beganović


Nakon tri trkačka vikenda Beganović je uvećao svoju prednost u generalnom plasmanu. Sada je na prvom mestu sa 129 bodova. Iza njega je francuski vozač Adrijen David sa 74 boda.


Naredna trka zakazana je već za predstojeću subotu 4. juna na stazi Pol Rikard u Francuskoj.


80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page