top of page

Beganović pobednik Formula evropskog šampionata

Dino Beganović osvojio je titulu Formula evropskog šampionata trku pre kraja sezone. Sledeće godine voziće za tim Prema u Formuli 3.

Photo: Twitter @PREMA_Team

Poslednji trkački vikend šampionata vožen je na stazi Muđelo u Italiji. Beganović je prvu trku počeo sa treće pozicije, i bilo mu je neophodno da završi u prvih 4 kako bi osigurao titulu. Tokom trke pao je na četvrtu poziciju, ali celu trku vozio je oprezno, bez rizikovanja u preticanjima, kako bi sačuvao poziciju. Kroz cilj je prošao četvrti, i premda nije uspeo došao do podijuma, to je bilo dovoljno za osvajanje šampionske titule.

"Uspeli smo! Ovo je trenutak koji će ostati sa mnom do kraja života! Vodili smo u šampionatu od početka godine, i to što smo stavili tačku na sezonu ovde u Italiji je neverovatno. Držali smo se zajedno, i moj tim Prema je uradio neverovatan posao. Veliko hvala njima, Ferarijevoj akademiji i svima koji su ovo omogućili. Ovo mi mnogo znači", rekao je posle trke emotivni Beganović.


Poslednju trku voženu u nedelju Beganović je završio na trećem mestu – bio je to 12. put u sezoni da se popeo na pobednički podijum, a sezonu je završio sa osvojenih 282 poena. Tri dana kasnije stigla je i zvanična objava da će sledeće godine voziti za tim Prema u Formuli 3!


"Izuzetno sam srećan što ću sledeće godine voziti za tim Prema u šampionatu Formule 3. Biće to četvrta godina kako smo zajedno i veoma sam ponosan što nastavljamo saradnju. Testiranje u Herezu nas je stavilo u dobru poziciju što se tiče priprema za sledeću sezonu i želimo da nastavimo tako. Prema ima zaista neverovatnu istoriju u F3, i do sada je osvajao najmanje jedan šampionat svake godine. Mislim da je ovo definitivno korak u pravom smeru za moju budućnost i za tim", rekao je Beganović povodom ulaska u F3.

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page