top of page

Binoto: Brine me nedostatak brzine

Matia Binoto misli da greške napravljene u Holandiji mogu da se isprave, ali ga brine što bolid Ferarija više nije brz kao što je bio.

Photo: Fromula 1

Šef Ferarija ne može biti zadovoljan posle trke u Holandiji. Tim ponovo nije bio na visini zadatka, i direktno je koštao Sainca boljeg plasmana. Pored toga, očigledno je da Ferari nije imao tempo i brzinu - ne samo da nije mogao da se bori sa Red Bulom već je bio i pod velikim pritiskom Mercedesa.

"Mislim da je problem to što nismo dovoljno brzi. Tempo u kvalifikacijama nam je govorio da možemo očekivati dobar rezultat. Međutim, brzina i performanse bolida u trci nisu bili dobri, naročito na srednje tvrdim i tvrdim gumama. Ovo je treća trka zaredom gde ne ostvarujemo pun potencijal bolida, i moramo otkriti zašto se to dešava", rekao je Binoto.

On je odbacio tvrdnje da loša forma Ferarija ima veze sa novom tehničkom direktivom. "Pod bolida nema veze sa tim, već u Mađarskoj nismo bili dovoljno brzi. Možda je razlog u paketu koji smo doneli ili sa balansom bolida u trci. Potencijal bolida je bio visok na početku sezone, ali sada ne izgleda tako. Moramo da saznamo šta je uzrok tome", zaključio je šef Ferarija.

69 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page