top of page

Binoto: Lekler nije zaslužio kaznu

Iako nije prisustvovao trci u Japanu, šef Ferarija Matia Binoto imao je šta da kaže posle trke - po njemu, kazna za Leklera nije zaslužena.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Matia Binoto kaže da je iznenađen i razočaran na koji su način sudije u Japanu tretirale incident sa kraja trke, kada se Lekler "prekočio", promašio šikanu i blokirao Pereza da bi zadržao drugo mesto. Posebno je nezadovoljan brzinom kojom su sudije odlučile da kazne Leklera.


"Prvo želim da čestitam Maksu na tituli. Pre nedelju dana u Singapuru sudijama su trebali sati da odluče o kazni za Pereza, tražili su i mišljenje vozača. Danas su Šarla kaznili veoma brzo i ja sam iznenađen takvim ponašanjem. Frustrirajuće je kada postoji tolika razlika u tajmingu odluka. Zašto danas nije traženo saslušanje vozača? Trebalo je u Singapuru Pereza odmah kazniti sa 5 sekundi, jer tada bi mi drugačije reagovali, mogli smo i da pobedimo. Veoma sam frustriran i razočaran", rekao je Binoto.


Prema njegovom mišljenju, Lekler uopšte nije zaslužio kaznu, ali dodao je da se Ferari neće žaliti na odluku. "Iz naše perspektive Šarl nije stekao prednost. Bio je ispred Pereza i ostao je ispred njega. Imao je prednost pred poslednju krivinu, prednost je i zadržao. Odluku prihvatamo iako je upitna i nećemo se žaliti", zaključio je šef Ferarija.


44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page