top of page

Binoto: Nadam se da ovo nije trend

Matia Binoto kaže da nema tačno objašnjenje zašto je Ferari bio spor u Meksiku, i dodaje da se nada boljem u preostale dve trke.

Photo: Formula 1

Ferari je imao lošu trku u Meksiku, peto i šesto mesto nije rezultat kakav su želeli, a sigurno nisu želeli da kasne za vodećim više od jednog minuta. Eksperimentisali su sa smanjenjem prijanjanja, kako bi povećali maksimalnu brzinu, ali su se pre kvalifikacija vratili na prethodne postavke. Šef tima Binoto kaže da razlozi lošeg rezultata leže pre svega u nemogućnosti korišćenja pune snage motora, ali da je bilo i drugih problema.


"Nismo imali kapacitet za punu snagu motora. Videli smo da nešto nije u redu već na kvalifikacijama, mnogo smo zaostali za vodećim. Obično smo u kvalifikacijama konkurentni, ali u Meksiku to nije bio slučaj. Što se tiče tempa u trci, imali smo problema sa pogonskom jedinicom, ali to nije jedini razlog. To jeste deo problema, ali nije jedini problem. Trenutno nemamo jasan odgovor, ali nadam se da to neće postati trend, i činimo sve što možemo da se to ne desi", rekao je Binoto.


On je trku u Meksiku uporedio sa Belgijom: "Definitivno nismo bili na potrebnom nivou, a ni staza nam nikako nije odgovarala. Nadali smo se da ćemo biti bolji i konkurentniji, ali se to nije desilo. Mnogo je sličnosti sa Belgijom, i tamo smo bili veoma spori. Ne smemo dozvoliti da se nešto slično dogodi na poslednje dve trke u sezoni", zaključio je šef Ferarija.

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page