top of page

Binoto: Nema razloga da menjamo pristup

Matia Binoto uveren je da Ferari nema ni razloga ni potrebe da menja pristup trkama u nastavku sezone.

Photo: Formula 1

Ferari je sjajno počeo sezonu – pol pozicija, pobeda i najbrži krug Šarla Leklera na trci u Bahreinu pokazali su da je italijanski tim napravio veoma dobar posao u pripremi za 2022. godinu. Međutim, ubrzo su počeli problemi sa pouzdanošću bolida, za kojima su usledile loše strateške i taktičke odluke tima, kao i greške vozača.


Matia Binoto, šef tima, smatra da Ferari nema razloga da menja pristup trkanju kada se sezona nastavi krajem avgusta u Belgiji. "Nema razloga da nešto menjamo. Sve je stvar samopouzdanja, učenja i napredovanja. Bilo je grešaka u prvom delu sezone, i učili smo iz njih. Bili smo veoma konkurentni u prvom delu sezone, ne vidim zašto ne bi smo tako i nastavili", rekao je Binoto.


Prema njegovim rečima, tim treba da zaboravi greške iz prvog dela sezone i da se fokusira na nastavak. "Mi smo tim, pobeđujemo i gubimo kao tim. Na nama je da što pre eliminišemo greške koje su se dešavale, da se fokusiramo na ono što je pred nama i da se u nastavku sezone vratimo jači i spremniji", zaključio je Binoto.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page