top of page

Binoto: Nisam zabrinut za svoje mesto

Matia Binoto kaže da nije zabrinut za ostanak na mestu šefa Ferarija, uprkos brojnim glasinama da su mu dani na toj poziciji "odbrojani".

Teško je pobrojati koliko smo puta ove godine već čuli glasine da Matia Binoto odlazi sa mesta šefa Ferarija. Poslednja se pojavila pre nekoliko dana, kada je rečeno da će ga sledeće sezone zameniti Frederik Vaser. Ferari je odmah reagovao, odbacujući navode kao "potpune besmislice". Binoto kaže da ga ne brinu glasine, i da jedino o čemu razmišlja jeste drugo mesto za Leklera u šampionatu, i drugo mesto za Ferari među konstruktorima.


"Ferari je bio, i sada je nešto posebno među svim F1 timovima. Fetel je jednom rekao da su svi navijači Ferarija, hteli to da priznaju ili ne. Kad oko tima imate toliko strasti koliko je ima oko Ferarija, normalno je da ima i kritike i glasina. Tako je bilo pre, tako je sada, i siguran sam da će tako biti u budućnosti. Kad se pojavila poslednja glasina razgovarao sam za Džonom Elkanom, i razmatrali smo kako da to zaustavimo. Rešili smo da izdamo saopštenje, a ja sada ponavljam, ako neko nije razumeo, glasine su potpuno bez osnova. Nisam ni malo zabrinut za svoje mesto", rekao je Binoto.


Dodao je da razmišlja samo o predstojećoj trci u Abu Dabiju. "Fokusirani smo samo na trku, na to da ostanemo na drugom mestu u konstruktorskom šampionatu, i da Lekler osvoji drugo mesto u plasmanu vozača. Na glasine se uopšte ne osvrćemo", zaključio je šef Ferarija.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page