top of page

Binoto: Spa više odgovara Red Bulu

Matia Binoto kaže da velika prednost koju je Red Bul imao u Belgiji pre svega "ide na dušu" karakteristikama staze Spa Frankošamp.

Photo: Formula 1

Tokom dosadašnjeg dela sezone nigde Ferari nije toliko zaostajao za Red Bulom kao što je to bio slučaj u Belgiji. Šef Ferarija smatra da je tome "kriva" staza koja je po konfiguraciji mnogo više odgovara Red Bulu, i da tu leži uzrok Ferarijeve nemoći u Belgiji.


"Bili su brži i u Mađarskoj, na drugačijoj stazi koja zahteva više potiska. Njihova brzina u Belgiji pre svega je posledica efikasnije aerodinamike koju imaju, koja na stazi kao što je Spa dolazi do izražaja. Takođe, bolje su se nosili sa degradacijom pneumatika, i kad sve saberete, nije čudo što su bili brži od nas", rekao je Binoto.


On je dodao da razlika iz Belgije ne bi trebalo da se prenese na ostale staze do kraja sezone. "Ne bi trebalo da ovako bude na sledećim stazama, jer Spa je specifična, ona naglašava prednosti ali i mane bolida. Nadamo se da ćemo već u Holandiji biti mnogo bliže Red Bulu, jer iskreno verujemo da generalno imamo za nijansu brži bolid", zaključio je šef Ferarija.


42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page