top of page

Binoto: Trebalo je da pobedimo

Matia Binoto razočaran je što Ferari nije pobedio u Singapuru, ali kaže da moraju biti zadovoljni dvostrukim podijumom posle mnogo vremena.

Photo: Formula 1

Šarl Lekler imao je pol poziciju u Singapuru, ali nije pobedio. Monačanin je izgubio prvo mesto na startu, a kasnije nije uspeo ozbiljnije da zapreti Perezu koji je pobedio uprkos kazni od 5 sekundi. Ipak, šef Ferarija Binoto smatra da moraju biti zadovoljni rezultatom, jer su drugo mesto Leklera i treće Sainca doveli do povećanja razlike nad Mercedesom u šampionatu konstruktora.

"Razočaran sam što nam je pobeda izmakla – već duže vreme je "lovimo" i danas smo bili veoma blizu. Mislim da su drugo i treće mesto dobar rezultat, naročito u pogledu šampionata konstruktora. Bili smo dobri po suvom i po kiši, kvalifikacije su odlično prošle. Uradili smo dobar posao, pogotovo ako se osvrnemo unazad na Spa i Zandvort. Singapur je znak da smo se vratili u formu, što raduje pred trke koje nas čekaju", rekao je Binoto.

Prema njegovom mišljenju trka je rešena na startu. "Šarl nije loše startovao, vreme reakcije je bilo odlično, a nedostatak gripa na vlažnoj stazi je razlog što je izgubio prvo mesto. Sve je praktično rešeno time. Da je uspeo da ostane ispred Pereza do prve krivine, uveren sam daarl pobedio", rekao je šef Ferarija.

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page