top of page

Botas: Dobar start i agresivna strategija

Valteri Botas je na prvoj trci sezone u Bahreinu bio osmi – kako je rekao, ključ za taj rezultat bio je dobar start i agresivna strategija.

Photo: Formula 1

Ne samo što je prvu trku u sezoni završio na osmom mestu, osvojivši četri poena, već je Valteri Botas bio najbolji od "ostatka sveta", odmah iza vodećih. Posle kvalifikacija koje nisu bile sjajne za Alfa Romeo, tim verovatno nije očekivao takav rezultat, ali je Botas uspeo da dobrim startom već posle prvog kruga bude među 10 najboljih. Tim je kasnije primenio agresivnu strategiju, jer Botas je među prvima menjao gume. Po Botasovim rečima, ta dva elementa su bila ključ osvajanja osmog mesta.


"Zadovoljan sam, mislim da nismo mogli više od ovoga, jer bolidi ispred su prosto bili prebrzi, nisam mogao nikako da ih dostignem. Ključ je bio dobar start, a kasnije je i agresivna strategija doprinela. Mi imamo dobru osnovu bolida, i pokazali smo da je moguće osvajati poene. Sad je na nama da nastavimo sa radom i unapređenjima bolida", rekao je Botas posle trke u Bahreinu.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!


29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page