top of page

Botas: Nadam se da ću dočekati Audi

Valteri Botas se nada da će ostati u timu do Audijevog dolaska, i veruje da bi ih to moglo "pogurati" do vrha Formule 1.

Photo: Florent Gooden / DPPI / Mediahub Sauber Group

Tim Alfa Romeo se pod tim imenom takmiči od 2019. godine, a vlasnik je Zauber. Glavni sponzor Alfa Romeo se povlači na kraju 2023. godine, pa će Zauber od 2026. postati fabrički tim Audija. Valteri Botas se nada da će dočekati dolazak Audija, i veruje da će tada mnoge stvari da se promene.


"Voleo bih da ostanem u timu i dočekam dolazak Audija. Imam 33 godine i verujem da godine neće biti problem, nadam se da ću biti deo nove priče. Ulazak Audija je velika stvar, tu postoji ogroman potencijal. Nema sumnje da Audi želi uspeh što je pre moguće, verujem da hoće odmah da pokažu koliko su ozbiljno shvatili Formulu 1. Mislim da bi svaki vozač, pa i ja, voleo da bude deo tog projekta", rekao je Botas.


Dodao je da očekuje da Audi neće čekati 2026. godinu da počne sa poslom, već da će se ranije uključiti u rad tima. "Pred njima je mnogo posla. Dobra stvar je što mi već imamo infrastrukturu, i nismo daleko od sedišta Audija. Uz njihovu podršku mislim da je sve moguće, pa i to da relativno brzo budemo u vrhu. Sve zavisi od toga koliko će Audi pomagati od 2024. godine, pre nego što zvanično preuzme tim", zaključio je Botas.

131 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page