top of page

Botas: Nedostaje nam brzine

Valteri Botas nije zadovoljan bolidom Alfa Romea – iskusni Finac kaže da bolidu nedostaje brzine.

Photo: Formula 1

Posle prve tri trke u novoj sezoni Formule 1, Alfa Romeo je tek na osmom mestu konstruktorskog šampionata, sa svega šest osvojenih poena. Iz tima kažu da situacija još uvek nije alarmantna, ali da su ipak očekivali više. Valteri Botas je do sada poene osvojio samo na prvoj trci u Bahreinu, a stanje objašnjava sledećim rečima - bolidu nedostaje brzine.


"Još jedan težak vikend je iza nas. Definitivno nam nedostaje brzina da bi bili tamo gde želimo da budemo, a to nije začelje. Srećom, ima dosta vremena do sledeće trke u Azerbejdžanu, što je dobro jer ćemo moći da radimo na bolidu za Baku. Imamo ideje šta treba da se uradi, ali najpre moramo naći šta je "srž" problema, zašto smo tako spori", rekao je Botas.


Biće zanimljivo videti ko će najbolje iskoristiti neplanirano dugačku pauzu između trke u Australiji i Azerjbedžanu, nastalu zbog toga što je trka za Veliku nagradu Kine otkazana, a zamena nije pronađena. Baku je na rasporedu poslednjeg vikenda u ovom mesecu - trka je zakazana za 30. april.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page