top of page

Braun: Piastri treba da "skine rđu"

Zek Braun kaže da je Oskar Piastri, novi vozač Meklarena, veliki talenat ali da će mu trebati vremena da se privikne na F1.

Photo: Formula 1

Oskar Piastri je, posle peripetija na relaciji Meklaren – Alpina, završio u redovima britanskog tima kao zamena za Daniela Rikarda, i ove će godine mladi Australijanac voziti debitantsku sezonu u F1. Zek Braun, izvršni direktor Meklarena, kaže da nije sporan Piastrijev talenat, ali dodaje da će mu posle godinu dana pauze od trkanja, biti potrebno vreme da "skine rđu" i privikne se na Formuli 1.


"Iako ima samo 21 godinu, veoma je zrela ličnost. Impresioniran sam načinom kako se izborio sa "dramom" kroz koju je prolazio letos. Veliki je talenat, to je jasno svima. Bez obzira na talenat, ipak će biti potrebno vreme da se privikne i prilagodi na F1, jer imao je pauzu od godinu dana. Potrebno je da "skine rđu" nakupljenu tokom pauze, ali sam siguran da će to uraditi u kratkom roku. Fokusiran je, tehnički potkovan i ja se unapred radujem što ću ga gledati pored Landa Norisa u sezoni pred nama", rekao je Braun.


Podsećamo, Oskar Piastri je 2021. godine bio šampion Formule 2 a godinu dana ranije osvojio je F3 šampionat. Sa Meklarenom je potpisao višegodišnji ugovor.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page