top of page

Cunoda i sledeće godine u Alfa Tauriju

Tim Alfa Tauri zvanično je potvrdio da Juki Cunoda ostaje deo tima i sledeće godine.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Juki Cunoda više ne mora da brine za budućnost u Formuli 1, barem ne za narednu godinu – zvanično je potvrđeno da ostaje u Alfa Tauriju i 2023. godine. Informaciju je potvrdio Franc Tost, šef tima. Biće to treća sezona mladog Japanca u italijanskom timu.

"Želim da se zahvalim Red Bulu, Hondi i timu Alfa Tauri što su mi dali šansu da nastavim da vozim u Formuli 1. Kada sam preselio u Italiju kako bih bio bliže fabrici, stvarno sam osetio da sam deo tima, i drago mi je što ću nastaviti da vozim za Alfa Tauri. Sada moram da se fokusiram na nastavak ove sezone, ima još dosta posla za nas, ali radujem se sledećoj sezoni", rekao je Juki Cunoda po objavljivanju informacije da ostaje u Alfa Tauriju.


Franc Tost je pohvalio učinak Cunode, i rekao da je nastavak saradnje sa njim bio logičan korak. "Juki je veoma talentovan, i ove sezone je napredovao. Rezultati koje postiže znak su da zaslužuje mesto u Formuli 1, i očekujemo dosta od njega do kraja sezone. Vozaču su potrebne barem tri sezone da bi se potpuno navikao na sve što F1 traži, i drago mi je što je Cunoda dobio vreme da pokaže koliko zaista vredi", rekao je Tost.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page