top of page

De Vris: Godine nisu važne

Nik De Vris će sledeće godine voziti za Alfa Tauri. Kaže da njegovih skoro 28 godina ne bi trebalo da budu prepreka u F1 karijeri.

Photo: Formula 1

Nik De Vris, šampion Formule 2 i Formule E, pažnju F1 javnosti skrenuo je na sebe odavno, ali je ulaznicu za Formulu 1 "kupio" sjajnom vožnjom na Monci ove godine. On je tada na debitantskom nastupu u Formuli 1 za Viliams, umesto Albona, osvojio deveto mesto. Nedugo posle toga potpisao je za Alfa Tauri. Iako ima neuobičajeno mnogo godina za debitanta, De Vris kaže da godine ne bi trebalo da budu prepreka za dobru F1 karijeru.


"Mislim da su godine nevažne. Meni je važno da sam konačno dobio šansu u Formuli 1, bez obzira na to koliko mi je godina. Dugo sam čekao priliku, i moram da priznam da je bilo trenutaka kada sam mislio da od toga neće biti ništa. Ipak, nisam odustajao od sna da budem deo F1, i imao sam sreće da se moj san ostvari", rekao je De Vris.


Dodao je da je trka na Monci bila prekretnica u njegovoj karijeri, ali da smatra da su upravo njegove godine i zrelost bile ključne za dobar rezultat u "Hramu Brzine". "Bilo je sjajno iskustvo za mene sve što se desilo u Italiji. Mnogo emocija koje ranije nisam iskusio, i mislim da su upravo godine i zrelost koju imam doprinele da sve odradim na najbolji mogući način", zaključio je De Vris.

109 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page