top of page

Đovinaci u Hasu na dva slobodna treninga

Antonio Đovinaci, rezervni vozač Ferarija, voziće za Has na prvim slobodnim treninzima u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Photo: Formula 1

Đovinaci je izgubio mesto u Alfa Romeu krajem prošle sezone, ali je nastavio da se trka, i to u u Formula E šampionatu. Status rezervnog vozača Ferarija je zadržao (uz Mika Šumehera), i voziće za Has na dva slobodna treninga, potvrđeno je iz američkog tima.

"Drago nam je što će Antonio biti sa nama na dva slobodna treninga. Ferari je želeo da on isproba bolid za 2022. godinu, i mi smo izašli u susret našem partneru. Nešto slično smo uradili i 2017 godine, ali danas je Antonio iskusniji i sigurni smo da će nam dati mnogo povratnih informacija posle vožnje našeg bolida", rekao je Ginter Štajner, šef Hasa.


Đovinaci se zahvalio Ferariju i Hasu na ukazanoj prilici. "Drago mi je što ću ponovo voziti F1 bolid. Simulatori jesu važni, ali vožnja bolida je nešto drugo. Nestrpljiv sam da sednem za volan, pogotovo na tako zahtevnim stazama kao što su Monca i COTA", rekao je Đovinaci.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page