top of page

Domenikali: Biće žestoko dogodine

Stefano Domenikali, izvršni direktor F1, kaže da bez obzira na dominaciju Red Bula ove sezone, sledeće očekuje žestoku borbu za titule.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Prošle godine tutila šampiona odlučena je u poslednjoj trci, dok je ove godine sve rešeno ranije – Ferstapen je obezbedio titulu u Japanu, četiri trke pre kraja sezone. Red Bul je, posle početnih teškoća, suvereno osvojio obe titule, pošto konkurencija (Ferari i Mercedes) nije mogla ozbiljnije da im se suprotstavi. Stefano Domenikali, izvršni direktor F1, kaže da očekuje da sledeće sezone stvari budu znatno drugačije:


"Ove godine su Red Bul i Ferstapen napravili neverovatan posao. Rekao bih da drugi timovi nisu iskoristili priliku koju su imali, ali verujem da su svi uživali u onome što smo gledali, jer gledali smo pravo trkanje. To je ono što smo i hteli. Uveren sam da će dogodine borba biti još žešća i da će se voditi do kraja, do poslednje trke", rekao je Domenikali.


On je dodao da nešto raniji završetak neće imati negativan utisak na sezonu, ni sa sportske ni sa finansijske strane. "Mislimo da nema rizika za to. Karte za poslednje dve trke odavno su rasprodate, interesovanje za trke raste svuda. Kad već nemamo borbu za osvajanje šampionata, pažnja će biti usmerena na druge borbe, iz sportske perspektive. To je deo trkanja", zaključio je Domenikali.

111 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page