top of page

Domenikali: Treba nam konkurentan Ferari

Stefano Domenikali, izvršni direktor Formule 1, kaže da sportu treba Ferari koji je konkurentan i u borbi za titule.

Photo: Formula 1

Ferari je ove godine imao konkurentan bolid i više uspeha nego u prethodnoj godini. Na početku sezone činilo se da je glavni kandidat za osvajanje šampionskih titula. Ipak, nadanja i očekivanja navijača italijanskog tima nisu ispunjena, jer je Ferari brzo posustao u borbi sa Red Bulom. Stefano Domenikali, izvršni direktor Formule 1 i bivši šef Ferari F1 tima, misli da je Formuli 1 neophodan konkurentan Ferari, Ferari koji je konstantno u borbi za titule.


"Iskreno se nadam da će Ferari naći način da bude i dalje konkurentan, jer su se veoma dobro oporavili i mnogo su napredovali u poređenju sa time gde su bili pre dve godine. Formuli 1 kao sportu je potreban Ferari koji je konkurent za titule, tim koji je snažan, sa odličnim vozačima, i koji je konstantno u borbi za pobede. Ja se nadam da će tako biti sledeće godine", rekao je Domenikali.


Ferari je sezonu završio na drugom mestu u šampionatu konstruktora, a Lekler je bio drugi u generalnom plasmanu, sa velikim zaostatkom za Ferstapenom. Po završetku sezone tim je napustio Matia Binoto, šef tima, i do kraja godine bi trebalo da znamo ko će biti njegov naslednik.

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page