top of page

VAŽNO OBAVEŠTENJE - Doviđenja, a ne zbogom

Formula Manijak jutjub kanal prestaje sa emitovanem podkasta i svih serijala na kanalu.

Photo: Formula 1

Ljubitelji Formule 1,


Nakon dve uspešne godine, doneo sam odluku da prestanem snimati za jutjub. Iako se možda ne čini tako, shvatio sam da je život jutjubera za mene postao obaveza i stres, a ne zabavno i uzbudljivo iskustvo kao što je nekada bio. Ovo nije bio lak izbor, ali zbog kombinacije ličnih razloga, nedostatka vremena i sve zahtevnijeg poslovnog okruženja, osećam da je to prava odluka. To u ovom trenutku znači kraj emitovanja podkasta i svih serijala koji izlaze na jutjub kanalu Formula Manijak. Uprkos tome,

sajt www.f1manijak.com nastavlja sa radom i ostaje pouzdan izvor za dnevno informisanje o Formuli 1.


Želim da iskoristim trenutak i osvrnem se na dostignuća i uticaj koji smo imali na zajednicu Formule 1 u poslednje dve godine:


1. Pokrenuli smo magazin o Formuli 1. Izdata su dva pilot izdanja i jedan oficijelni i akreditovan broj. Bio je to jedini magazin te vrste na našim prostorima u poslednjih 20 godina.


2. Objavili smo intervjue sa dva aktuelna F1 vozača (Juki Cunoda i Džou Gvanju). Za prvo izdanje magazina podršku i intervju dali su nam Miloš Pavlović i strateg Meklaren F1 tima Dragana Petković.


3. Prikupili smo 8.500 jutjub pratilaca, što nas čini najvećim kanalom posvećenim isključivo Formuli 1 u regionu.


4. U prethodne dve sezone snimili smo i emitovali više od 150 videa posvećenih Formuli 1. Formula Manijak je prvi jutjub kanal sa sadržajem o F1 na ovim prostorima. Osnovan je 2015. godine kada je objavljena prva serija videa o F1 na našem jeziku.


5. Pokrenuli smo sajt koji svakodnevno pokriva vesti iz F1 i redakciju koja je posvećena visokim novinarskim standardima. Za godinu dana postojanja objavili smo 653 vesti iz ovog sporta i nastavljamo istim tempom.


6. Snimili smo desetine edukativnih videa o F1 i tehnologiji, kao i detaljne tehničke analize bolida.


7. Pokrili smo dve pune sezone Formule 1 sa lajv video analizom posle većine trka.


Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim gledaocima, ali i onima koji su učestvovali u radu na jutjubu u prethodne 2 godine. To su Luka Sekicki, Siniša Banda, Filip Žemlje i Damir Jovanović - hvala za pomoć, podršku i razumevanje.


Takođe bih hteo naglasiti da odlazak sa Jutjuba ne označava kraj moje aktivnosti kao sportskog novinara i izveštavanja o Formuli 1. U svetu Formule 1 sam mnogo godina, uključujući i iskustvo mehaničara u timovima Toro Roso i Viliams, i uvek ću biti blizak sportu.


Imajte na umu da će sajt www.f1manijak.com ostati aktivan i ohrabrujem vas da nastavite da čitate naše vesti i koristite sajt kao pouzdan izvor za informisanje o Formuli 1.


Hvala vam još jednom na vremenu i podršci. Vidimo se na stazi!


S poštovanjem,

Martin Nađ
1,434 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page