top of page

Džek Duan u Alpini na treninzima

Vozač Formule 2 Džek Duan voziće za Alpinu na prvim treninzima u Meksiku i Abu Dabiju.

Photo: Formula 1

Džek Duan, sin slavnog Moto GP šampiona Mika Duana, voziće za Alpinu na prvom treningu u Meksiko Sitiju umesto Estebana Okona, saopšteno je iz francuskog tima. Duan, član Alpinine vozačke akademije, biće u A522 bolidu i na prvom treningu u Abu Dabiju. On je već vozio Alpinin bolid u Monci prošlog meseca, a takođe je i testirao prošlogodišnji bolid francuskog tima.


"Veoma sam zahvalan Alpini na prilici da vozim na treningu u Meksiku. Velika je čast da uopšte imate priliku da vozite F1 bolid, a posebno da to radite u sklopu zvaničnog trkačkog vikenda. Moj san je da jednog dana to bude moj regularan posao, i iskustvo koje me čeka je korak ka ostvarenju mog sna. Verujem da ću uživati u svakom trenutku na treningu ali ću dati sve od sebe da ispunim zadatke koje će tim postaviti pred mene", rekao je Duan po objavljivanju informacije.


Džek Duan je trenutno četvrti u Formuli 2, u svojoj debitantskoj sezoni u takmičenju. Pobedio je na tri trke i imao je tri pol pozicije, i nije nemoguće da na poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju uspe da se domogne treće pozicije u generalnom plasmanu.

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page