top of page

Džou najbrži drugog dana

Gvanju Džou je postavio najbolje vreme drugog dana predsezonskog testa u Bahreinu. Ferstapen drugi, Alonso treći.

Photo: Formula 1

Drugog dana predsezonskog testiranja u Bahreinu najbolje vreme imao je Gvanju Džou u Alfa Romeu. Kinez je pred kraj dana na bolidu imao najmekšu komponentu guma, uz pomoć kojih je bio brži za 40 stotih delova sekunde od do tada vodećeg Maksa Ferstapena. Fernando Alonso je ponovo bio u vrhu poretka, kao i prvog dana, ali ovoga puta je završio na trećem mestu.


Jutarnji deo testiranja pripao je Saincu, koji je bio najbrži, sa boljim vremenom nego što je Ferstapen postavio na prvom danu. Vredi izdvojiti i Logana Sardženta, koji je sa mekšim gumama postavio vreme koje mu je do kraja drugog dana bilo dovoljno za sedmo mesto.


Serhio Perez je prepodne za Red Bul izvezao 76 krugova, bez nekog izrazito dobrog vremena. Ferstapen je odradio popodnevni deo sesije u kome je na početku Red Bul imao i problema – veoma brzo Maks se vratio u boks zbog curenja ulja. Problem je ubrzo rešen, a Maks je na kraju dana bio drugi.

Photo: Formula 1

Fernando Alonso je izvezao čak 130 krugova, završivši na trećem mjestu - čini se da za sada Aston Martin funkcioniše sasvim dobro. Sa druge strane, Alonsov bivši tim Alpina imao je drugog dana testiranja problema prilikom zaustavljanja za promenu guma, i jedva je nekoliko pit stopova Gasli odradio kako treba.


Probleme je danas imao i Mercedes – Džordž Rasel se zaustavio na stazi sat i po pre kraja testiranja, što je dovelo do crvene zastave i nekoliko minuta prekida. Bolid je odvučen do garaže, i testiranje je nastavljeno. Iz Mercedesa je ubrzo saopšteno da je u pitanju problem sa hidraulikom, pa se Rasel do kraja nije vraćao na stazu.

Sutra je na rasporedu poslednji dan jedinog predsezonskog testa, a akcija startuje od 8 časova po našem vremenu. Timovi su najavili sledeći raspored vozača, ali moguće su promene:

Red Bul - Perez (ceo dan)

Ferari - Lekler prepodne / Sainc popodne

Mercedes - Rasel / Hamilton

Alpina - Gasli / Okon

Meklaren - Piastri / Noris

Alfa Romeo - Botas (ceo dan)

Aston Martin - Alonso (ceo dan)

Has - Hulkenberg / Magnusen

Alfa Tauri - De Vris / Cunoda

Viliams - Albon (ceo dan)


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
74 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page