top of page

Džou: Neverovatna "vožnja" u prvom delu sezone

Gvanju Džou, novajlija u Formuli 1, kaže da je kroz prvi deo ruki sezone proživeo ono što većina F1 vozača proživi kroz 10 godina.

Photo: Antonin Vincent / DPPI / Mediahub Sauber Group

Mladi Kinez u Alfa Romeu imao je zadovoljavajući start u Formuli 1. Trenutno je na 17. mestu u poretku vozača sa osvojenih 5 poena, a prve poene osvojio je odmah na debiju u Bahreinu. Imao je međutim i odustajanja i incidenata – stravičan udes u prvom krugu u Silverstonu je svakako najupečetljiviji!


"Kada se osvrnem unazad, moram da kažem da sam impresioniran onim što sam uradio, a naročito ostvarenim napretkom. Iskreno, u prvih 10 ili 11 trka mislim da sam proživeo što inače F1 vozač proživi za 10 godina. Mnogo kvarova, incidenata, odustajanja i naravno sudar u Britaniji, što ne bih nikome poželeo", rekao je Džou.


Dodao je da je zadovoljan do sada prikazanim. "Zadovoljan sam, posebno zbog toga što sam uspeo da uđem u Q3 deo kvalifikacija, to mi je bio dobar podstrek. Znam da je još mnogo posla ispred mene, moram i dalje da napredujem. Primera radi, ispadanje u Q1 ne sme da mi se dešava, Q2 mora da bude minimum u nastavku sezone", zaključio je mladi kineski vozač.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page