top of page

Džou: Ocena sezone je 7

Gvanju Džou, vozač Alfa Romea, svojoj prvoj sezoni u Formuli 1 dao je ocenu sedam.

Photo: Florent Gooden / DPPI / Mediahub Sauber Group

Mladi kineski vozač Gvanju Džou imao je uzbudljivu ruki sezonu u F1 – osvojio je poene na debitantskom nastupu, imao je užasan incident na Silverstonu, bio je u poenima na još jednoj trci, dva puta je ušao u Q3 deo kvalifikacija, ali je imao i dozu nesreće i nekoliko odustajanja. Po njegovom mišljenju, sezona zaslužuje ocenu 7.


"Na skali od 1 do 10, moja sezona zaslužuje ocenu 7. Mislim da je to realna ocena. Naravno da sam hteo i više od toga, ali sam zbog odustajanja tokom sezone izgubio 10 poena. Ipak, ne mogu da budem nezadovoljan. Pokazao sam sposobnosti, i to je najvažnije. Ostvarili smo ciljeve postavljene pred sezonu – osvojio sam poene, bio sam u Q2 i Q3 delu kvalifikacija. Nedostaje mi malo konstantnosti, ali se nadam da će sledeća sezona biti bolja", rekao je Džou.


Više o prvom Kinezu u Formuli 1, o počecima njegove trkačke karijere, o tome šta ga čini dobrim vozačem kao i o drugim zanimljivostima iz njegovog života možete pročitati u ekskluzivnom intervjuu koji je Gvanju Džou dao za našu redakciju.

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page