top of page

Džou ostaje u Alfa Romeu

Alfa Romeo je zvanično potvrdio da Gvanju Džou ostaje u timu i sledeće godine!

Photo: Florent Gooden / DPPI / Sauber Group Mediahub

Gotovo je sa licitiranjem ko će biti timski kolega Valterija Botasa u Alfa Romeu – kao i ove godine, to će biti Gvanju Džou, mladi kineski vozač. Tim je zvanično saopštio da se saradnja nastavlja i sledeće godine, čime je Alfa Romeo kompletirao postavu za sezonu 2023.


"Srećan sam i zahvalan timu na prilici da i sledeće godine budem u Formuli 1. Biti F1 vozač je bio moj san, i ja sam ga ostvario. Alfa Romeo mi je od početka pružio podršku, od dana kada sam stigao u tim, i mnogo su mi pomogli da se adaptiram na uslove u Formuli 1. Želim da nastavim da unapređujem vozačke sposobnosti i da doprinesem timu u što boljem plasmanu sledeće sezone", rekao je Džou za zvanični Tviter nalog tima.


Šef tima Vaser pohvalno je govorio o mladom Kinezu. "Raduje me što Džou ostaje sa nama. Od dana kada je stigao impresionirao me pristupom poslu. Znali smo da je brz, ali način kako se prilagodio Formuli 1 u tako kratkom roku je ono što me je oduševilo. On je sjajna osoba, svi u timu vole njegov karakter i pristup stvarima. Sad ima iskustva, i siguran sam da će napredovati sledeće sezone", rekao je Vaser.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page