top of page

Džou: Pritisak me je učinio jačim

Gvanju Džou voziće za Alfa Romeo i sledeće godine. Kako sam kaže, pritisak koji je imao u ruki sezoni učinio ga je jačim.

Photo: Antonin Vincent / DPPI / Sauber Group Mediahub

Alfa Romeo je zvanično potvrdio da će mladi Gvanju Džou i sledeće sezone braniti boje tima. Prvi Kinez u F1 kaže da je u debitantskoj sezoni osećao ogroman pritisak javnosti, pre svega iz otadžbine, ali da ga je to učinilo jačim i boljim – i čovekom i vozačem. Za sledeću sezonu sebi je poželeo više poena i manje odustajanja.


"Formula 1 bila je moj san. Znao sam da će biti teško, ali nisam znao koliko teško. Prva godina u takmičenju ojačala je moju ličnost i karakter. Pritisak sa kojim sam se suočio, naročito kod kuće u Kini, bio je velik. Debitantska sezona bila je veoma dobra, pokazao sam koliko sam sposoban i napredovao sam. Osvojio sam i poene, ali sledeće sezone želim više. Pre svega nadam se da neće biti toliko odustajanja", rekao je Džou.


Dodao je da mu je mnogo značila podrška Botasa. "Mnogo sam naučio od Valterija. Bio je uvek tu da mi pomogne, da me poduči i da mi ukaže na dobre i loše stvari. Srećan sam što ga imam za timskog kolegu i mentora. Ne samo Valteri, ceo tim mi je bio na raspolaganju od prvog dana. Veoma sam srećan u Alfa Romeu", zaključio je mladi Kinez.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page