top of page

Eliot: Cilj je pobeda i drugo mesto

Majk Eliot, tehnički direktor Mercedesa, kaže da je cilj tima da ostvari barem jednu pobedu i bude drugi u šampionatu konstruktora.

Photo: Formula 1

Cilj Mercedesa do kraja sezone je da zabeleži makar jednu pobedu, kao i da završi na drugom mestu u šampionatu konstruktora, ispred Ferarija, kaže Majk Eliot. Iako sezona nije dobro počela, Mercedes je postepeno bivao bolji, i trenutno za Ferarijem zaostaje 35 poena. Eliot smatra da to nije nemoguć cilj, kao ni pobeda "srebrnih strela" na jednoj od preostalih šest trka u sezoni.

"Imali smo dobrih i loših trka. Ključno je da napredujemo, da stalno smanjujemo zaostatak za vodećima. Želimo da se borimo sa Ferarijem za drugo mesto, i želimo pobedu na makar jednoj od preostalih trka. Ono što najviše želimo jeste vraćanje na pobednički kolosek, da se sledeće godine borimo za titulu šampiona", rekao je Eliot.


Dodao je u Singapuru očekuje dobar rezultat. "Kada pogledamo šta smo prošli do sada, trebalo bi da u Singapuru budemo dobri, kao što smo bili u Mađarskoj ili Holandiji. Staza nam svakako više odgovara nego što je to slučaj sa Moncom ili Spa, i sasvim je realno nadati se dobrom rezultatu", zaključio je Mercedesov tehnički direktor.


28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page