top of page

Eliot: Nadamo se promeni na bolje

Majk Eliot, tehnički direktor Mercedesa, kaže da se nada da će promena koncepta bolida W14 doneti boljitak nemačkom timu.

Photo: Formula 1

Mercedes nije dobro počeo novu sezonu, jer je od starta bilo jasno da W14 bolid mnogo zaostaje za bolidima vodećih timova. Toto Volf, Mercedesov šef, najavio je da se sprema radikalna promena koncepta bolida koja bi, u teoriji barem, trebalo da pomogne nemačkom timu da uhvati priključak sa vodećima. Majk Eliot, tehnički direktor nemačkog tima, kaže da promena neće biti laka ni jednostavna, ali da se nada da će doneti boljitak.


"Nije lako objasniti šta promena koncepta bolida znači i šta očekujemo od nje. Posle Bahreina bilo je jasno da nismo tamo gde želimo biti, i da moramo promeniti mnogo toga kako bi bolid dobio na performansama. Nastojimo shvatiti gde smo "promašili", i zbog čega toliko mnogo zaostajemo. Problem je i što nemamo mnogo vremena da se vratimo na pravi kolosek i počnemo da se borimo za najviša mesta. Nadam se da će sav trud i naporan rad na promenama bolida da se isplati veoma brzo", rekao je Eliot.


Dodao je da je ceo tim bio razočaran startom sezone, ali da ih je to samo dodatno motivisalo da napornije rade. "Nije nam bilo ni malo lako posle Bahreina, svi smo bili razočarani. Ipak, ceo tim, a ljudi u fabrici naročito, "zasukao je rukave" i bacio se na posao. Energija i motivacija su ogromni, i uveren sam da će se brzo videti rezultati, da ćemo se vratiti u borbu za pobede", rekao je Mercedesov tehnički direktor.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
83 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page