top of page

Falouz: Aston Martin ima pobedničke ambicije

Den Falouz, novi tehnički direktor Aston Martina, smatra da tim ima potencijal da sledećih godina bude pri vrhu i pobeđuje.

Photo: Formula 1

Aston Martin se u Formulu 1 vratio 2021. godine, i tada je zacrtan petogodišnji plan po kome bi tim trebalo da postane jedan od važnih igrača u "najbržem cirkusu" na svetu. Prvu sezonu završili su na sedmom mestu, a trenutno su deveti. Uprkos situaciji u kojoj se nalaze, Den Falouz (nekadašnji član Red Bula) smatra da je tim na dobrom putu, i da će se pomaci videti već sledeće godine.


"Uveren sam da ćemo sledeće godine biti mnogo konkurentniji, da će AMR23 biti veliki pomak unapred u poređenju sa sadašnjim bolidom. Kada pogledam bolid, jasno je da ima mesta za napredak. Aerodinamika, smanjenje mase, bolja šasija, poboljšanje upravljanja... sve su to stvari na kojima radimo i koje bi trebalo da unaprede performase bolida", rekao je Falouz.


Falouz, koji je posle rada u Red Bulu u Aston Martin stigao u aprilu ove godine, kaže da nema iluzija da će biti potrebno vreme za napredak. "Izuzetno smo ambiciozni i znamo gde želimo da budemo. Ipak, velika je razlika između toga da ste vodeći tim sredine poretka i tim koji konkuriše za pobede u trkama i u šampionatu. Za to su potrebne godine, a ne meseci – realni smo, ali znamo da Aston Martim može da bude tim koji pobeđuje", zaključio je Falouz.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page