top of page

Felipe Drugović uz Aston Martin

Novi šampion Formule 2 Felipe Drugović postao je prvi član Aston Martinovog programa razvoja vozača. Mladi Brazilac će pored toga biti rezervni vozač tima.

Photo: Formula 1

Felipe Drugović u Monci je osvojio titulu F2 šampiona, iako do kraja sezone ostaju još tri trke. Drugoviću je ovo treća sezona u Formuli 2, i do sada nije bio povezivan sa nekim F1 timom. Aston Martin se oglasio odmah posle Drugovićevog osvajanja titule u Italiji, iznevši informaciju da je mladi Brazilac postao njihov rezervni vozač i prvi član Aston Martinovog programa razvoja vozača.


"Presrećan sam što sam postao član AMF1 programa razvoja vozača, jer to je fantastična prilika za mene, i samo je dodatak veoma dobroj i uspešnoj sezoni. Pobeda u Formuli 2 dugo je smatrana najboljom mogućom odskočnom daskom za karijeru u Formuli 1. Za mene će 2023. biti godina učenja – radiću sa F1 timom, ali cilj je učenje i dalji razvoj u vozačkom smislu. Nadam se da će mi to dati šansu da se u budućnosti trkam u Formuli 1", rekao je Drugović nakon što je informacija objavljena.


Prvi nastup na trkačkom vikendu Formule 1 Drugović bi trebalo da ima na zatvaranju sezone u Abu Dabiju. Plan je da tada na prvom treningu zameni Lensa Strola.

46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page